Vrijwilliger van de maand september 2020: Karel van Hout

Gisterenvond 28 september gingen we met een bos bloemen op pad richting Suytkade. Het moest niet zo moeilijk zijn om Karel van Hout daar te vinden tijdens zijn ronde door de wijk. Na de auto geparkeerd te hebben kwam Karel en zijn vaste maat Appie Scheurleer al aanlopen langs de Kanaalboulevard. Ze waren net klaar met de ronde. Wat een timing.

Karel is zichtbaar verrast als we hem de bloemen overhandigen en vereren met de titel “vrijwilliger van de maand”. Vanwege Corona besluiten we niet naar binnen te gaan, maar blijven we gezellig even buiten om Karel zijn verhaal te horen. Karel is een vrijwilliger in hart en nieren, buiten de buurtpreventie zet Karel zich al jaren in als vrijwilliger. Zo is hij jaren vrijwilliger geweest als trainer bij Rood-Wit, zit hij in de commissie van de binnentuin op Suytkade, heeft hij Fotoclub Helmond opgericht, verzorgd hij de bloembakken in de straat en is hij voorzitter van de VVE van de “Stallingsgarage” in het appartementencomplex. En als oud slager, is hij ook nog te porren voor een goede barbeque. Kortom, Karel heeft de titel deze maand verdiend.

Voor de foto gaan we toch even snel de hal in en nemen toch wat ongemakkelijk weer afscheid.

Sinds februari 2016 zetten we als plan! al vrijwilligers in de bloemen. We krijgen deze meestal gewoon via onze website of via een van onze leden aangereikt, daar zijn we super blij mee. Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes gezet mag worden? Neem dan contact met ons op!