Vrijwilliger van de maand oktober 2017: Hettie Adriaansen

Al bijna 8 jaar wordt een keer in de maand op vrijdagavond in wijkhuis de Fonkel “Samen eten in de wijk” georganiseerd. Een kookbrigade bestaande uit vrijwilligers kookt voor een 80-tal mensen uit de wijk. Een mooi en gezellig initiatief om mensen van jong tot oud uit de wijk bij elkaar te brengen.

Hettie Adriaansen is de stuwende kracht achter dit project. Vanaf de start stuurt zij de kookbrigade van vrijwilligers aan. Menu samenstellen, voorbereidingen treffen die meestal een dag eerder al plaatsvinden en natuurlijk op de dag zelf de heerlijke maaltijden bereiden en uitserveren. Dat is een hele klus want naast soep en een nagerecht wordt er een buffet gepresenteerd. Dat houdt in dat er diverse gerechten bereid worden zodat er keuze genoeg is. En alles gaat op een hygiënisch verantwoorde wijze: handschoentjes aan in de keuken en verschillende snijplanken voor de ingrediënten.
“Hettie maakt van ieder eten een feestje”, vertelt haar man trots die overigens zelf in staat is om water nog te laten aanbranden aldus Hetty.

Vroeger werd er in haar eigen buurt veel georganiseerd voor en met elkaar. Nu is Hetty regelmatig in de Fonkel te vinden waar zij naast het koken op diverse manieren ondersteuning geeft bij activiteiten.

Kortom “unne Gouwe” zoals we in Helmond zouden zeggen. En als het aan Hettie ligt, wil ze dat alles nog wel een tijdje blijven volhouden! Terecht dat deze charmante bescheiden vrouw door plan! in het zonnetje gezet wordt als vrijwilliger van deze maand.