Vrijwilliger van de maand oktober: André van Dinter

André van Dinter al 40 jaar actief als vrijwilliger bij zijn ‘cluppie’ Rood-Wit ’62.

Een tijdje geleden kregen we via de website de volgende mail binnen van Marij Scheepens; “Ik wil jullie graag André van Dinter attenderen. André is al 40 jaar vrijwilliger bij voetbalvereniging Rood-Wit ’62 en al 30 jaar vlagger (grensrechter) van het 1ste elftal. André heeft allerlei functies vervult in de afgelopen 40 jaar als vrijwilliger;  twee keer in het bestuur gezeten, diverse jeugdteams getraind, het damesvoetbal mee opgezet en allerlei hand en spandienst gegeven waar nodig. André is nu 70 en vlagt nog steeds het 1ste elftal en sinds dit jaar ook de A1. Verder helpt hij overal waar hulp nodig is bij ‘zijn cluppie’. Zoek ze maar dit soort vrijwilligers, die onafgebroken 40 jaar klaar staan…” Voor ons geen discussie, deze man komt op onze lijst.

We zoeken altijd een ‘compagnon’, die ervoor kan zorgen dat de vrijwilliger thuis is en weet dat we komen. Deze keer geen telefoonnummer en adres. Alleen een naam van de tipgever en het e-mail adres van André zelf. Omdat we ons niet willen melden via André zijn mailadres gaan we zelf even op onderzoek uit. Iemand die al 40 jaar vrijwilligerswerk doet bij Rood-Wit ’62 moet niet moeilijk te vinden zijn. Direct krijgen we de straat door, maar het huisnummer is ons onbekend. Beetje brutaal bellen we aan waar licht brand. De man die opendoet verwijst ons naar de overburen, deze is coach bij Rood-Wit, hij weet vast waar André woont. We voegen de daad bij het woord en bellen aan. Diegene die opendoet weet ons te vertellen dat André achter in de straat woont met een gedeelde carport. Na even zoeken bellen we aan bij André. Totaal verrast doet André de deur open. Ondanks dat André ziek is (voedselvergiftiging) laat hij ons toch even binnen om de bloemen in ontvangst te nemen.

Guido van Dooren, Commissielid namens plan! overhandigt André de bossen bloemen terwijl Sacha van Lierop, Raadslid namens plan! deze keer de foto neemt. “André, we hopen dat we je niet al teveel hebben laten schrikken? Jij bent onze vrijwilliger van de maand oktober. We ontvingen een tip via het contactformulier op de website van ene Marij Scheepens”. Nu valt het kwartje bij André en uiteindelijk ook bij ons. Marij Scheepens is zijn vrouw. Helaas is Marij een weekje met vakantie, waardoor ze dit mooie moment heeft moeten missen. Via Facebook hebben we echter al een bericht van haar voorbij zien komen, dat ze het erg leuk vond.

Weet u ook iemand die een bloemetje verdient, omdat deze al jaren als vrijwilliger aan de slag is alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Meld deze persoon dan aan via het contactformulier op onze website.