Vrijwilliger van de maand mei 2020: Petra van den Reek

25 mei jl. bellen we aan bij Petra van de Reek. Ze is ook jarig vandaag, maar dat is natuurlijk niet de echte reden waarom wij Guido van Dooren & Sacha van Lierop langsgaan met een mooie bos bloemen.

Als Petra opendoet herkent ze Sacha, ons Raadslid meteen, hij was zo’n 15 jaar geleden namelijk voorzitter van Peuterspeelzaal Kruimeltje toen Petra daar 25 jaar vrijwilligster was en haar ook een bos bloemen mocht geven. 

Vandaag staan we in een andere hoedanigheid aan de deur bij Petra, namelijk om haar te verblijden met de eretitel ‘Vrijwilliger van de maand”. Uiteraard op gepaste afstand overhandigen we haar de mooie bos bloemen en staan gezellig een klein uurtje aan haar voordeur te kletsen.

“Wie heeft me opgegeven?”, vraagt Petra. “Iemand van “t Kruimeltje”, zegt Sacha. “Oké, ja dat zou wel kunnen”, zegt Petra.

Petra vertelt honderduit over haar vrijwilligerswerk bij het Kruimeltje. Ze is daar in 1977 begonnen met 4 dagdelen, maar tegenwoordig doet ze nog maar 2 ochtenden. “Meer dan genoeg zo” zegt ze. 

We tellen even en komen daarmee op 43 jaar. “Dat is echt lang, maar ik zie aan je gezicht dat je de 50 jaar wel gaat halen”, zegt Guido. “Dat denk ik niet, ik wordt ook een jaartje ouder”, zegt Petra met een lach.

Als we even doorvragen blijkt Petra ook zo’n 20 jaar vrijwilligerswerk bij De Pannehoeve te doen. Ze heeft 15 jaar achter de bar gestaan, en toen die rol werd ingevuld door betaald personeel i.p.v. vrijwilligers doet Petra op de dinsdagmiddag mee het kienen verzorgen. Inmiddels ook alweer zo’n 5 jaar.

Geen twijfel mogelijk dus. Petra verdient de titel “Vrijwilliger van de maand”. “Wel nog even op de foto Petra”, zegt Sacha. Met enige tegenzin, want ze blijft niet plakken, zegt ze gaat ze toch dankbaar en met gepaste trots op de foto. 

Sinds februari 2016 zetten we als plan! al vrijwilligers in de bloemen. We krijgen deze meestal gewoon via onze website of via een van onze leden aangereikt, daar zijn we super blij mee. Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes gezet mag worden? Neem dan contact met ons op!