Vrijwilliger van de maand mei 2019: Eugene Plessen

Onlangs werden we getipt over het vrijwilligerswerk van Eugene Plessen, die alweer jaren actief is als vrijwilliger en een bloemetje verdient. Donderdagavond 23 mei gaan Sacha van Lierop – Raadslid en Guido van Dooren – Commissielid voor plan! onaangekondigd op bezoek bij Eugene. Zijn vrouw Anja doet open en laat ons zonder blikken of blozen binnen. Niet vreemd, want Guido is toevallig al zo’n 25 jaar de achterbuurman van Eugene en Anja, dus ze kennen elkaar.

‘Goede avond Eugene’, we komen speciaal voor jou, want we zijn getipt’, zegt Guido. Sacha schudt Eugene de hand en zegt, ‘gefeliciteerd met de titel vrijwilliger van de maand mei’. Eugene is stom verbaasd en kijkt met een vragende blik naar ons. Guido zegt; ‘Je weet dat wij van de lokale politieke partij plan! zijn, toch?’ Eugene schudt zijn hoofd. ‘Nu, wij waarderen de inzet van de vele vrijwilligers, die vaak achter de schermen een onmisbare rol vervullen en deze zetten wij sinds de oprichting van onze partij iedere maand in de bloemen.’

Dus Guido overhandigd Eugene de bos bloemen terwijl Sacha de foto maakt. Ondertussen is Anja al druk bezig met de verzorging van een heerlijke kop koffie en thee. 

Terwijl Eugene even aan het bijkomen is zet Anja de bloemen in de vaas en genieten we van een heerlijke koek bij de koffie en thee. Eenmaal bijgekomen vertelt Eugene in geuren en kleuren wat zijn bezigheden zijn sinds hij is gestopt met werken. Zo mooi om te horen, dat wanneer iemand stopt met werken direct op zoek gaat naar bezigheden waarbij hij anderen kan helpen en vooral ook zelf een doel blijft houden. 

Zo is Eugene nog steeds actief als vrijwilliger op Vrije School Peelland in de Helmondselaan, waar hij vele jaren voor de klas heeft gestaan. Gaat Eugene samen met zijn vrouw Anja iedere dinsdag duofietsen via Stichting Duofietsen. En is hij een zeer actieve vrijwilliger in ons mooie Jan Visser Museum, waar Eugene groepen schoolkinderen op ludieke wijze rondleidt door het museum. Voor plan! een zeer terechte vrijwilliger van de maand.

Weet u ook iemand die een bloemetje verdient, omdat deze al jaren als vrijwilliger aan de slag is alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Meld deze persoon dan aan via het contactformulier op onze website.