Vrijwilliger van de maand december 2020: Marie-Therese van Erp & Bea van der Heyden

Deze maand niet één maar twee vrijwilligers van de maand. Vanwege Corona konden we ze niet tegelijkertijd bezoeken, dus gingen we zaterdag eind van de middag 12 december gewapend met twee bossen bloemen op pad naar Marie-Therese van Erp & Bea van der Heyden. Samen goed voor 35 jaar vrijwilligerswerk bij de peuterspeelzaal in Binderen, wat later Spring is geworden en nu gevestigd zit in basisschool De Rank.

We bellen eerst aan bij Bea. Haar zoon doet open en laat ons binnen. Bea, haar man en zoon zijn erg verrast als aangeven Bea te vereren met de titel ‘vrijwilliger van de maand december’ samen met haar collega Marie-Therese. Bea heeft op diverse locatie als peuterlijster gewerkt als vrijwilliger en moet net als haar collega Marie-Therese verplicht stoppen per 1 januari 2021. De exacte reden is hen nog steeds niet helemaal duidelijk. Iets met de belasting werd hen verteld. Dit mag de pret nu niet drukken. Bea is erg blij met de bloemen en is op de achtergrond al bezig om ergens anders als vrijwilliger aan de slag te gaan. 

Marie-Therese is net zo verbijsterd als we een half uurtje later bij haar aan de deur staan. Zij heeft er zichtbaar moeite mee, dus we praten er snel overheen. Ze hebben namelijk vandaag een nieuwe pup uitgezocht. Ze krijgen hem over twee weken, dus voorlopig heeft ze haar handen vol en wil ze niet nadenken wat ze gaat doen. Toch voelen we aan alles dat ook Marie-Therese straks weer ergens haar ei kwijt zal kunnen als vrijwilliger.

Ook hier nog even op de foto met de bloemen en we kunnen allemaal richting het avondeten, want het is toch inmiddels al na zessen. 

Sinds februari 2016 zetten we als plan! al vrijwilligers in de bloemen. We krijgen deze meestal gewoon via onze website of via een van onze leden aangereikt, daar zijn we super blij mee. Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes gezet mag worden? Neem dan contact met ons op!