Vrijwilliger van de maand maart: Marij van de Vijfeijken

Maandagavond 25 maart gaat bij Marij van de Vijfeijken de bel. Sacha van Lierop – Raadslid en Leo Broers – Burgercommissielid van plan! stellen zich voor en vragen of ze even binnen mogen komen. Marij kijkt even verbaasd, maar laat de mannen binnen, waarna ze gelijk de mooie bos bloemen tevoorschijn halen en Marij feliciteren met de eretitel ‘vrijwilliger van de maand’.

Nadat Marij bekomen is van de verrassing , vertelt Marij wat ze allemaal doet. Als er iets georganiseerd wordt is Marij erbij. Marij: ’ je kunt zo wat voor de mensen doen. Je ontmoet heel veel mensen, die je dan weer vragen om weer ergens anders te helpen. Zo rol je van het ene vrijwilligerswerk in het andere’. Marij geniet daarvan en praat honderduit terwijl Sacha en Leo van een lekker kopje thee en koffie genieten.

Vijfentwintig jaar geleden is het allemaal begonnen voor Marij bij woonzorgcentrum De Eeuwsels. Er werd toen gestart met de ‘huiskamer opvang’. Gewoon er voor zorgen dat de mensen een leuke middag hebben. Inmiddels wordt dit zo’n beetje overal gedaan, maar Marij merkt hierbij wel op dat er tegenwoordig veel meer zorgondersteuning bij nodig is. Officieel doet Marij dit één keer per week maar in werkelijkheid veel vaker.

Wat vooral ook indruk maakt bij Sacha en Leo is het werk wat ze al vele jaren voor Stichting Vipe pruiken doet. Stichting Vipe pruiken, verzamelt gebruikte pruiken, knapt deze op en biedt ze gratis aan bij mensen die een pruik hard nodig hebben. Marij: ’bij een afspraak sorteren we vooraf een aantal pruiken en gaan die samen uitproberen. Vaak zie je dat mensen zichzelf weer gaan herkennen in de spiegel en daardoor meer geluk of eigenlijk minder verdriet uitstralen. Dat geeft enorm veel voldoening en daar doe ik het voor’. Heb je zelf een pruik nodig? Kijk dan even op de website van Stichting Vipe pruiken.

Weet u ook iemand die een bloemetje verdient, omdat deze al jaren als vrijwilliger aan de slag is alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Meld deze persoon dan aan via het contactformulier op onze website.