Vrijwilliger van de maand maart 2020: Frans van Stiphout

Vrijdag 6 maart tegen sluitingstijd verrassen we Frans van Stiphout in zijn winkel Frans van Stiphout Jeansmode op de Bakelsedijk met een mooie bos bloemen. 

Frans kijkt Sacha van Lierop en Guido van Dooren een beetje schuin aan als we zeggen dat we speciaal voor hem komen. Eerst denkt hij nog dat het een grapje is, maar als we duidelijk maken dat hij onze ‘vrijwilliger van de maand’ is begint hij toch trots te glunderen en zegt “Goh, dat waardeer ik echt, wat leuk dat jullie mij op deze manier komen verrassen. Koffie?”

Uiteraard drinken we een bak koffie en thee en Frans verteld honderduit over zijn bezigheden voor Stiphout Vooruit waar hij al zo’n 20 jaar vrijwilligerswerk doet als leider / coach. Zijn vrouw gaat ondertussen verder met het helpen van de klanten in de winkel. 

Frans heeft zijn hart op de juiste plaats, doneert regelmatig overtallige niet verkochte kleding aan het goede doel en draagt aan veel sportverenigingen in Helmond via sponsoring of advertenties bij aan de clubkassen.

Voor plan! reden genoeg om Frans van Stiphout te vereren met de titel “Vrijwilliger van de maand”. 

Sinds februari 2016 zetten we als plan! al vrijwilligers in de bloemen. We krijgen deze meestal gewoon via onze website of via een van onze leden aangereikt, daar zijn we super blij mee. Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes gezet mag worden? Neem dan contact met ons op!