Vrijwilliger van de maand juni: Angelina Claassen

Donderdag 28 juni staan we met een grote bos bloemen voor de deur bij Angelina Claassen. Hallo, ken je ons nog?

Vol verbazing kijkt Angelina ons aan zegt; “natuurlijk ken ik jullie. Jullie zijn van plan! Ik heb jullie getipt over een aantal vrijwilligers in de stad die een bloemetje verdienen. Onder andere Lenie Thielen, de vrijwilliger van de maand april.”

Sacha van Lierop, Raadslid namens plan! “Beste Angelina, deze vrijwilligers gaan allemaal aan de beurt komen de komende maanden, maar eerst ben je zelf aan de beurt! Je tipt anderen die een bloemetje verdienen zonder ook maar enig moment aan jezelf te denken. Dat op zich is al een bloemetje waard, ware het niet dat je zelf ruim 20 jaar vrijwilligerswerk hebt gedaan. Je bent jaren begeleidster en trainsters van het jongste meiden elftal van Voetbalvereniging HVV geweest en hebt daar zelf ook gevoetbald. Toen je bent verhuist ben je jaren leidster en inval trainster bij RKSV Mierlo-Hout geweest en heb je daarnaast jarenlang de kinderen van toenmalige Peuterspeelzaal Kiekeboe, nu Maraboe spelenderwijze hun eerste ‘school’ ervaringen gegeven als begeleidster. Is dat dan geen bloemetje waard?”

Een beetje ongemakkelijk geeft Angelina aan dat ze enige tijd geleden gestopt is met als deze activiteiten om vooral voor haar moeder te kunnen zorgen, die hulpbehoevend is. Guido van Dooren, Commissielid namens plan! geeft direct aan, dat Angelina eigenlijk nog steeds vrijwilligerswerk doet. Ook zorgen voor je hulpbehoevende moeder is vrijwilligerswerk. Daarnaast gaat het plan! er vooral om dat jij Angelina je vele jaren hebt ingezet als vrijwilliger en jezelf nu het doel hebt gesteld anderen in het zonnetje te zetten. Al die zaken op een rij genomen heb jij dit bloemetje dik verdiend, punt! Een beetje blozend neemt Angelina vervolgens de bloemen vol trots in ontvangst.

Weet u ook iemand die een bloemetje verdient, omdat deze al jaren als vrijwilliger aan de slag is alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Meld deze persoon dan aan via het contactformulier op onze website.