Vrijwilliger van de maand juni: Ad van Sinten

Vrijdagavond 28 juni jl. gaan Roger Bisseling, lid van plan! en Sacha van Lierop, Raadslid van plan! samen op pad om de vrijwilliger van de maand juni te verrassen: Ad van Sinten. Ze bellen aan en zijn vriendin, die in het complot zit doet open.

Sacha en Roger overvallen Ad en vertellen hem dat ze zijn getipt dat Ad zich al jaren belangeloos inzet voor ‘Het Kasteel van Sinterklaas‘ en de ‘Kasteeltuin Concerten‘. Sacha feliciteert Ad en Roger overhandigt hem een mooie bos bloemen. Als Ad is bijgekomen, praten ze onder het genot van wat fris gezellig bij over wat Ad allemaal als vrijwilliger gedaan heeft en nog steeds doet.

Al bijna 15 jaar zet Ad bij de ‘Kasteeltuin Concerten’ alles backstage klaar voor de artiesten. Zeven vrijdagen van 14.00 tot 2.00 is Ad in de weer om alles goed te laten verlopen.

Ook is Ad vanaf het begin als vrijwilliger betrokken bij ‘Het kasteel van Sinterklaas”. De taak van Ad is om ervoor te zorgen dat alle mooie spullen van Sinterklaas vanaf het eerste transportschip van Sinterklaas weer bij het kasteel komen, waar de vele vrijwilligers samen met de Pieten, die door Sinterklaas vooruit gestuurd zijn het ‘Kasteel’ in te richten voor de komst van Sinterklaas. Dit zijn zeven trailers vol met spullen.

Bij het jaarlijkse fietsrondje van Helmond op de eerste zondag in mei controleert Ad de routebordjes, zorgt Ad dat er stempelposten zijn en zorgt Ad ervoor dat de instrumenten van de Senioren Harmonie op de juiste plaats komen.

Op dit moment is Ad alweer druk bezig met een aantal wijkbewoners om een buurtfeest te organiseren.

Voor plan! duidelijk dat Ad van Sinten de eretitel ‘Vrijwilliger van de maand’ dik heeft verdiend.

Weet u ook iemand die een bloemetje verdient, omdat deze al jaren als vrijwilliger aan de slag is alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Meld deze persoon dan aan via het contactformulier op onze website.