Vrijwilliger van de maand juli: Celestine Spiekerman-Van Weezelenburg

Deze maand een bijzonder verzoek van Stichting Vipe en goede vriendin Linda Maas om Celestine (Celine) Spiekerman-Van Weezelenburg te eren met de titel vrijwilliger van de maand juli.

Celine is al jaren één van de drijvende krachten achter de schermen bij Stichting Vipe, waar zij zich bezighoudt met allerlei hand en spandiensten rondom de website, zoals bijvoorbeeld het bijhouden van het ‘Lookbook‘, de digitale catalogus van de beschikbare pruiken. Celine coördineert het Pruikenteam dat gedoneerde pruiken wast, fotografeert, aanbiedt op de website en contact heeft met de mensen die een pruik nodig hebben.

Celine weet helaas zelf wat het is om kanker te hebben. “Gesprekken lopen daardoor als vanzelf. Ook al vind ik kaal worden persoonlijk geen probleem en heb ik zelf nooit een pruik gedragen, ik snap heel goed hoe belangrijk het voor een ander kan zijn”, aldus Celine. 

Celine is ook al jaren vrijwilliger bij Stichting Inloophuis De Cirkel, waar ze helpt bij de diverse activiteiten, een bak koffie schenkt en met mensen in gesprek gaat die kanker hebben; ze is tenslotte helaas ervaringsdeskundige.

Om Celine steun en kracht te geven in deze zware periode het verzoek om haar juist nu met de titel ‘Vrijwilliger van de maand‘ te eren. Voor plan! de reden om direct naar de bloemist te rijden, een bos paarse bloemen ‘haar lievelingskleur’ te halen en haar te vereren met een bezoek.

Weet u ook iemand die een bloemetje verdient, omdat deze al jaren als vrijwilliger aan de slag is alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Meld deze persoon dan aan via het contactformulier op onze website.