Vrijwilliger van de maand juli: Monique van de Pol

Donderdagmiddag 26 juli staan we met 37 graden Celsius op de thermometer voor de deur van Monique van de Pol. Raadslid Sacha van Lierop & Commissielid Guido van Dooren kijken elkaar aan en vragen zichzelf hardop af: zou ze thuis zijn? Het ziet er aardig gesloten uit. Misschien zijn ze toch op vakantie? Toch maar aanbellen.

Na enige tijd wordt er open gedaan door Monique zelf. Sacha steekt direct zijn hand uit en zegt; gefeliciteerd Monique. Jij bent de vrijwilliger van de maand juli. Een beetje verbaasd, maar toch vrij direct zegt ze: oh leuk, kom binnen.

Monique is voorzitter en initiatiefnemer en samen met haar man Marco van de Pol en Hilde Leenders is zij een van de oprichters van de ‘Stichting speel je mee‘.  ‘Speel je mee’ heeft sinds haar oprichting op 22 november 2012 talloze Helmondse kinderen blij kunnen maken met cadeautjes.

‘Stichting Speel je mee’ is in het leven geroepen voor Helmondse gezinnen die op of onder de armoedegrens leven. Deze gezinnen kunnen bij diverse hulpverlenende instanties een doorverwijzing aanvragen. Voor meer informatie zie de website van de stichting.

Marco, de man van Monique is als medeoprichter, vrijwilliger en bestuurslid actief betrokken bij de stichting. Maar eigenlijk is het hele gezin van der Pol actief betrokken bij de stichting. Dochter Amy helpt regelmatig mee met sorteren en schoonmaken van het gekregen speelgoed. Zoon Ryan loopt momenteel zelfs zijn maatschappelijke stage bij de stichting, hoe mooi is dat!

Voor plan! is het dus klip en klaar dat het bloemetje van de maand juli niet alleen voor Monique is, maar voor haar hele gezin.

Weet u ook iemand die een bloemetje verdient, omdat deze al jaren als vrijwilliger aan de slag is alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Meld deze persoon dan aan via het contactformulier op onze website.