Vrijwilliger van de maand november 2020: Jony Roeffen

Net als de behandeling bij Praktijk KI-MA Massage en Reiki van Hella van Kraaij klaar is, staan daar ineens twee mannen met een blauwe jas voor de neus van Jony Roeffen. Jony kijkt even verschrikt op, maar als Sacha van Lierop de mooie bos bloemen achter zijn rug vandaan haalt en tegen Jony zegt dat deze voor haar zijn, volgt er een mooie glimlach. 

‘Natuurlijk zit Hella is het complot, Jony’, zegt Sacha. ‘We zijn namelijk getipt, dat jij de eer van vrijwilliger van de maand verdient, omdat jij je al jaren inzet als vrijwilliger, ondanks de situatie waar je in zit. Dat alleen al is een bloementje waard.’ Eenmaal bekomen van de schrik krijgen we van Hella een lekkere kop koffie en thee geserveerd. Om ons de tijd te geven ontspannen met Jony te kunnen praten gaat Hella ondertussen haar dochter van school halen.

Naast het persoonlijke verhaal van Jony, wat je kunt lezen op haar eigen blog pagina, vertelt ze hoe ze sinds ze een ‘Bever’ was, verbonden is aan Scouting Mierlo-Hout. Jarenlang als leider, met een kleine tussenpauze vanwege haar ziekte, zit ze nu alweer twee jaar in het bestuur en is ze groepsleider. ‘Heel vroeger heb ik ook nog turnles gegeven bij HT35’, zegt Jody. ‘Hella heb ik jaren geleden ontmoet via BrandNeWoman, toen ik iemand zelf had opgegeven voor een verwendag. Na het horen van mijn verhaal kreeg ik zelf een verwendag aangeboden van Hella, sindsdien zijn we vriendinnen. Zo ben ik in aanraking gekomen met ‘Samenloop voor Hoop’, waarvoor ik ruim 250 armbandjes heb gemaakt en op de dag van ‘De Loop’ heb verkocht om extra opbrengst te genereren voor het KWF. De volgende Samenloop in Helmond is in 2022, ik hoop dat ik me dan nog fit genoeg voel om weer als vrijwilliger mee te doen’.

Nadat Hella terug is met de dochter van Jony, is het voor ons tijd om afscheid te nemen. Uiteraard niet voordat we nog even de bloemen officieel overhandigen en een foto maken.

We wensen Jony heel veel kracht toe. Als je de moeite neemt om even haar blog te lezen, snap je waarom. We zijn dankbaar dat we Jony als vrijwilliger van de maand mochten eren met een mooie bos bloemen. 

Sinds februari 2016 zetten we als plan! al vrijwilligers in de bloemen. We krijgen deze meestal gewoon via onze website of via een van onze leden aangereikt, daar zijn we super blij mee. Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes gezet mag worden? Neem dan contact met ons op!