Vrijwilliger van de maand november 2021: Johan Megens

Zaterdagmiddag stonden Sacha van Lierop en Guido van Dooren op de stoep van het Repaircafé Rijpelberg om Johan Megens te verrassen. Laat Johan uitgerekend vandaag eerder weg zijn vanwege werkzaamheden aan zijn dak.

Met een smoes wordt Johan gebeld of hij even terug kan komen. ‘Er staan hier wat mannen van een politieke partij, die je even willen spreken’. Zo’n tien minuten later komt Johan aanfietsen en gaan we met hem in gesprek over het ontstaan van het Repaircafé zo’n ruim 7 jaar geleden. Inmiddels zijn er zo’n twintig vrijwilligers actief om vier keer per maand gratis reparatie van kapotte spullen voor met name de bewoners van de wijk Rijpelberg te doen. In het begin voor alle inwoners van Helmond, maar inmiddels zijn er in Helmond meer repaircafés ontstaan, waardoor ze ook reparaties doorverwijzen naar de collega’s in de andere wijken.

Trots

Met trots vertelt Johan hoe hij zo’n ruim zeven jaar geleden is gestart met twee vrijwilligers, zijn vriendin en Willy. Willy is een vrijwilliger van het eerste uur, die een moeilijke tijd achter de rug heeft, maar desondanks ook vandaag gewoon met hulp van een andere vrijwilliger aan de slag is om een bladblazer te repareren.

Aantal repairs

Sinds de opening van het Repaircafé zijn er ruim 6.000 apparaten aangeboden voor reparatie. Ruim 70% hebben de vrijwilligers kunnen herstellen. En dat allemaal puur op basis van giften. Wat ons betreft een top prestatie. 

Bloemen

Nadat we een tijdje buiten hebben staan kletsen, vergeten we bijna de bloemen te overhandigen en een foto te maken. Dus vertellen we Johan de reden van ons bezoek namelijk dat we hem deze maand eren met de titel ‘Vrijwilliger van de Maand’. Zichtbaar trots gaat hij direct klaarstaan voor de foto.

Ook iemand aanmelden?

Sinds februari 2016 zetten we als plan! al vrijwilligers in de bloemen. We krijgen deze meestal gewoon via onze website of via een van onze leden aangereikt, daar zijn we super blij mee. Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes gezet mag worden? Neem dan contact met ons op! Wie weet staan we de volgende maand aan zijn/haar deur.