vrijwilliger van de maand januari: Lisette Roeffen

Maandagavond 28 januari jl. gaan Guido van Dooren, Commissielid van plan! en Sacha van Lierop, Raadslid van plan! weer samen op pad om de eerste vrijwilliger van de maand in 2019 te verrassen. Ze bellen aan en na enige tijd kijkt er een man tussen de gordijnen bij de voordeur door het raam en loopt weg. Even later gaat de garagedeur open. ‘ik zie vertrouwd volk staan, dus ik maak de achterdeur open’, zegt de man en lacht. Wij stellen ons voor en vragen of Lisette thuis is. De man stelt zich voor als haar echtgenoot Anton en zegt dat ze thuis is en laat ons binnen.

Eenmaal binnen kijkt Lisette ons verrast aan als haar man Anton zegt dat we voor haar komen. Ze gaat staan en geeft ons een hand. Sacha vertelt dat we enkele maanden geleden getipt zijn dat ze al ruim 25 jaar vrijwilligerswerk doet bij Peuterspeelzaal Mierlo-Hout Maraboe, tegenwoordig Peuterspeelzaal Kiekeboe van Spring Kinderopvang. Lisette begint een beetje zenuwachtig te lachen en zegt dat ze daar 28 jaar als vrijwilligster heeft gewerkt en begin van de maand afscheid heeft genomen om meer tijd te kunnen vrijmaken voor haar vijf kleinkinderen. Guido feliciteert Lisette met de titel ‘vrijwilliger van de maand januari’ en overhandigt haar een mooie bos bloemen en voegt daaraan toe dat het dus een mooie timing is om in de bloemetjes gezet te worden.

Lisette moet even bijgekomen en ondertussen zorgt Anton voor de koffie en thee. Eenmaal bijgekomen praten we gezellig na over wie plan! is en waarom we dit doen. Ter afsluiting gaat Sacha nog even samen met Lisette op de foto.

Weet u ook iemand die een bloemetje verdient, omdat deze al jaren als vrijwilliger aan de slag is alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Meld deze persoon dan aan via het contactformulier op onze website.