Vrijwilliger van de maand januari 2018: Elsken Sanders

De vrijwilliger van de eerste maand van dit nieuwe jaar is met hart en ziel verknocht aan het onderwijs. Vanaf 1991 tot begin 2015 heeft Elsken Sanders met heel veel plezier lesgegeven aan de huishoudschool in Helmond. In Eindhoven, waar Elsken vandaan kwam, reageerde men in die tijd met het nodige ongeloof. In Helmond…?!
Na enkele fusies, huishoudschool werd TKC en daarna Vakcollege, ging Elsken begin 2015 met pensioen. Rond die tijd zette het nieuw gebouwde Carolus Borromeus College haar deuren open voor de wijkbewoners en overige belangstellenden. Ze ging samen met haar man een kijkje nemen en voor ze het wist verleende ze allerlei hand- en spandiensten. Men ontving haar met open armen want een vrijwilliger met zo’n achtergrond is natuurlijk de droom van elke school.
Ze is ‘oppasmoeder’ op het studieplein, ondersteunt de coördinatoren, regelt de afname van de inhaaltoetsen en houdt toezicht tijdens de ‘plustijd’ binnen de mavo. Tijdens het toezicht op het studieplein kan ze het niet laten om leerlingen bij het maken van huiswerk en het fatsoeneren van verslagen enz. te ondersteunen. Het bloed kruipt tenslotte waar het niet gaan kan…
Naast het ‘schoolwerk’ is ze ook al een aantal jaren voorzitter van Confetti; een vrouwenkoor uit onze stad bestaande uit zo’n 60 leden. Zoals de naam al doet vermoeden brengt het koor een zeer gevarieerd repertoire. Elsken houdt het niet alleen bij praten, maar ook zingend maakt ze deel uit van ‘haar’ koor. Al met al voor plan! reden genoeg om haar te verrassen met een welverdiend bloemetje overhandigd door ons raadslid Sacha van Lierop.