Vrijwilliger van de maand juni 2021: Jan Evers

Getipt door een buurtbewoonster staan we afgelopen zaterdagmiddag aan de deur bij Jan Evers. Zijn vrouw laat ons binnen, zij is door dezelfde buurtbewoonster getipt over onze komst. Eenmaal binnen komt Jan een beetje moeizaam de kamer binnenlopen en kijkt ons met vragende ogen aan wat we komen doen.

We stellen ons voor als lokale politieke partij plan!, maar dat we hier zijn om een totaal andere reden. ‘We hebben gehoord dat sinds u hier woont, gewapend met een grijper lopend achter een rollator de buurt schoont houdt en dat verdiend een bloemetje’, zegt Guido. We zijn uiteraard benieuwd naar zijn verhaal en terwijl zijn vrouw koffie en thee aan het maken is, geniet vooral Guido even van het uitzicht. De flat kijkt namelijk o.a. uit over de Helmondselaan, de straat waar hij zelf al sinds 1995 woont. 

Jan is op gegroeid in Deurne is heeft 25 jaar gewerkt als stukadoor en 26 jaar wegens omstandigheden met veel plezier in de sociale werkvoorziening. Na zijn scheiding ontmoete hij in Lourdes, waar hij in totaal 30 jaar als ziekenverzorger (brancardier) mee reisde als vrijwilliger, zijn huidige partner en verhuisde hij naar Breda. Alweer bijna twee jaar woont hij samen met haar in Helmond, omdat zijn dochter hier woont in Brandevoort. Ook in Breda ruimde Jan in de omgeving de rommel op en ondanks dat het steeds moeilijker gaat, is hij vanaf dag 1 ook hier aan de slag gegaan.

Voor plan! reden genoeg om Jan eens in de bloemen te zetten en hem te eren met de titel ‘Vrijwilliger van de maand’. Kijk hem eens trots kijken naar zijn zojuist gekregen bos bloemen! 

Sinds februari 2016 zetten we als plan! al vrijwilligers in de bloemen. We krijgen deze meestal gewoon via onze website of via een van onze leden aangereikt, daar zijn we super blij mee. Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes gezet mag worden? Neem dan contact met ons op! Wie weet staan we de volgende maand aan zijn/haar deur.