Vrijwilliger van de maand: Hella van Kraaij

Donderdagavond 28 november staan Raadslid Sacha van Lierop en Commissielid Guido van Dooren onverwacht aan de deur bij Hella. Haar dochter doet de deur open en roept naar haar moeder als we naar Hella vragen; ‘Mam, hier staan twee heren voor jouw aan de deur. Ze zijn van plan! en hebben bloemen bij, neem aan dat ze gewoon kunnen doorlopen?’

Vanuit de kamer horen we roepen; ‘Uh, ja, maar ik zit wel in mijn kloffie’. ‘Nou dat valt reuze mee’, zegt Sacha als we binnenkomen. ‘Gefeliciteerd Hella, je bent onze vrijwilliger van de maand.’ Hella begint meteen te glunderen. ‘Ja’, zegt Guido erachteraan. ‘We zijn je niet vergeten, zoals je ziet’.

Haar dochter verzorgt de koffie en thee als wij in gesprek gaan met Hella over al haar bezigheden. Ondertussen komt ook haar man thuis en is ook blij verrast dat Hella in de bloementjes wordt gezet. Nog voordat we een foto hebben gemaakt, heeft hij de bloemen al in een vaas gezet. ‘Wat een topper heb jij Hella’, zegt Sacha. Hella glundert weer en zegt, ‘ja’. 

Even terug naar Hella. Hella runt een eigen massage praktijk Praktijk KI-MA, vanuit haar filosofie “Even aandacht voor jezelf” zet Hella zich juist in voor anderen. Zo zet ze zich actief in voor het KWF door met een eigen team mee te doen met Samenloop voor Hoop. Afgelopen jaar pakte ze uit met een tent van 15 x 10 meter en een team van zo’n 45 mensen. Er werkte een behoorlijk aantal Bekende Helmonders en Helmondse bedrijven aan mee om dit realiseren. 

Zo organiseert Hella al meerdere malen een speciale dag voor mensen met kanker. Ter nagedachtenis van haar goede vriendin Celine (vrijwilliger van de maand juli 2019 – Celestine Spiekerman-Van Weezelenburg) organiseert zij dit jaar op de geboortedag van Celine de  Spiekdag. De opbrengst van de Spiekdag gaat naar Stichting VIPE, waar Celine jaren als vrijwillger actief is geweest.

Hella organiseert samen met een aantal ondernemers uit Mierlo-Hout, Brandevoort en Mierlo de jaarlijkse verwendag ‘BrandNeWoman‘. BrandNeWoman is bedoeld voor vrouwen die niet aan zichzelf toekomen, door wat voor omstandigheden dan ook, vrouwen die altijd voor een ander klaar staan, vrouwen die in een benarde situatie terecht zijn gekomen en zichzelf (moeten) overslaan. Vrouwen die de laatste tijd iets teveel voor hun kiezen hebben gekregen. Er zijn veel situaties te bedenken waarbij een vrouw zichzelf op de achtergrond plaatst. Om in aanmerking komen voor een BrandNeWoman verwendag dient de vrouw woonachtig te zijn in Mierlo, Mierlo-Hout of Brandevoort. Hoe mooi zou het zijn als dit initiatief uitgeroeid tot een regionaal initiatief?

En als dat allemaal nog niet genoeg is, organiseert Hella om de twee jaar een benefietavond voor het KWF en Inloophuis de Cirkel. Afgelopen januari was deze bij Wijkhuis de Geseldonk, waar ze de bezoekers een volledig verzorgde avond aanbood met maar liefst vier bekende zangers. Ook hiervoor wist ze veel sponsoren aan haar te binden om de avond succesvol te maken. De opbrengst was ruim € 1.750,- 

Kortom, een meer dan terechte vrijwilliger van de maand! 

Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Neem dan contact met ons op!