Vrijwilliger van de maand juli 2020: Hans Choufoer

Dinsdagmorgen 28 juli om 10:00 staat er een redactievergadering gepland bij “Dit is onze wijk“, terwijl dit normaal om 14:00 uur is. Iedereen is op de hoogte van onze komst, behalve Hans Choufoer, die deze maand onze vrijwilliger van de maand is. Hans is dan ook als enige verrast als we met de grote bos bloemen binnenkomen en aangeven dat we voor hem komen. “Voor mij?’ zegt hij? “Jazeker”, zegt Sacha van Lierop. “We snappen eigenlijk niet dat je al niet veel eerder bent opgegeven, want in oktober 2018 schreef je al je 500ste verhaal voor “Dit is onze wijk”. Maar vertel zelf maar eens aan jouw collega’s hier waarom jij deze titel verdiend.” Uiteraard wordt onze komst vastgelegd door “Dit is onze wijk”, kijk hier voor het artikel

We krijgen ondertussen koffie met gebak en Hans geeft aan dat hij niet vaak bloost, maar nu toch wel een kleur krijgt. Hij is zichtbaar dankbaar dat we hem komen verrassen met de eretitel “Vrijwilliger van de maand“. 

Hans verteld niet graag over zichzelf, maar moet er nu toch aan geloven. We zijn niet voor niets op de redactie, dus eindredacteur Paula van Hout helpt ons een handje mee. “Hans is bijna iedere dag op pad voor ‘Dit is onze wijk’ om verhalen op te halen en als fotograaf vast te leggen, van persoonlijke acties tot grote evenementen. Hans komt oorspronkelijk uit Leiden, maar woont al ruim 30 jaar in Helmond. In een ver verleden was hij fotograaf voor Veronica en Joop van den Ende. Niet raar dus dat hij zo’n 25 jaar geleden als vrijwilliger reporter werd in de wijk Brouwhuis. Door de jaren heen kwam er steeds meer vrijwilligerswerk bij, zoals de Kasteeltuin concerten, Kasteel van Sinterklaas, Fietsrondje Helmond, Hans Worstenclub, Helmond Promotie & Markt, Winterfestijn en dus “Dit is onze wijk’.” 

Sinds februari 2016 zetten we als plan! al vrijwilligers in de bloemen. We krijgen deze meestal gewoon via onze website of via een van onze leden aangereikt, daar zijn we super blij mee. Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes gezet mag worden? Neem dan contact met ons op!