Vrijwilliger van de maand augustus: Hilde Leenders

Direct nadat we wegreden bij Monique van de Pol ‘vrijwilliger van de maand juli’ voor haar werkzaamheden bij ‘Stichting speel je mee’ rijden we naar Hilde Leenders. Bij aankomst staat ze gezellig samen met haar man en enkele buren buiten in de avondzon te praten. Als we uitstappen begint ze te lachen. ‘Ja, Hilde’, roept Sacha van Lierop, Raadslid namens plan! in Helmond, ‘we komen voor jou’. Lachend zegt Hilde dat ze al een foto heeft gezien van Monique in de groeps-app. ‘Stichting speel je mee’ draait sinds het begin op twee dames; Hilde Leenders en Monique van de Pol, Monique hebben we zojuist gehad en nu ben jij dus aan de beurt. Als je het goed vindt, maken we jou de vrijwilliger van de maand augustus. ‘Leuk’ zegt Hilde. ‘Ik voel me vereerd’.

‘We begrijpen dat ‘speel je mee’ nog veel meer vrijwilligers heeft rondlopen die keihard meewerken de stichting draaiende te houden, wellicht komen die in de toekomst ook nog aan de beurt’, zegt Guido van Dooren, commissielid namens plan!, ‘maar deze bos bloemen is voor jou’.

Omdat het buiten toch nog zo’n 30 graden is, worden we snel naar binnen gevraagd waar het heerlijk koel is dankzij de airco. Uitvoerig spreken we elkaar over de toekomst van de stichting en de plannen die ze hebben. plan! wenst ‘Stichting speel je mee’ heel veel succes toe! Dat jullie nog heel veel kinderen mogen helpen om een leuk verjaardagsfeest te hebben.

Weet u ook iemand die een bloemetje verdient, omdat deze al jaren als vrijwilliger aan de slag is alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Meld deze persoon dan aan via het contactformulier op onze website.