Vrijwilliger van de maand maart 2021: Appie Scheurleer

Ook deze keer is vanwege de coronamaatregelen onze bestuursvoorzitter Guido van Dooren alleen op pad om de vrijwilliger van de maand te eren met een bos bloemen.

Opnieuw overvallen we gewapend met een bos bloemen een ‘buurtpreventie’ vrijwilliger op Suytkade. Het is alweer zes maanden geleden dat we Karel van Hout de eretitel ‘Vrijwilliger van de maand’ gaven, dus we vonden het tijd worden dat zijn vast loopmaat Appie Scheurleer aan de beurt was.

Net op het punt dat Guido de bloemen wil overhandigen, komt er een melding van een buurtbewoner dat er iemand met een zaklamp loopt bij het bouwterrein. Appie twijfelt geen moment, ‘sorry, maar dit gaat even voor’ en rent direct richting plek van de melding. Een beetje tactisch loopt Karel in de andere richting om de persoon eventueel te kunnen opvangen via de andere kant van het terrein. ‘Loos alarm’ roept Appie van ver. ‘Het is iemand die langs het bouwterrein liep met de hond. Omdat het daar zo donker is scheen hij even bij met de lamp van zijn telefoon’, vertelt hij bij terugkomst. 

Zo ziet Guido direct de nut en noodzaak van de ‘buurtpreventie’ op Suytkade. ‘We zien echt veel minder overlast in de wijk sinds we hier regelmatig rondlopen. Het geeft de bewoners een veiliger gevoel en er wordt ook veel minder rommel achter gelaten. Win-win, dus’, vertelt Appie trots.

Appie is van beroep vrachtwagenchauffeur en is vaak de hele week van huis, desondanks gaat hij elke week als hij thuis is samen met Karel op pad om de wijk een stukje veiliger te maken. Voor plan! voldoende reden om ook Appie te vereren met de titel ‘Vrijwilliger van de maand. 

Sinds februari 2016 zetten we als plan! al vrijwilligers in de bloemen. We krijgen deze meestal gewoon via onze website of via een van onze leden aangereikt, daar zijn we super blij mee. Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes gezet mag worden? Neem dan contact met ons op! Wie weet staan we de volgende maand aan zijn/haar deur.