Vrijwilliger van de maand oktober 2020: Annemie van Engelen

Maandagavond 20:30 staan Gerard Bosch en Guido van Dooren beneden aan deurbel bij een van de flats in de Houtsdonk. Ze bellen aan bij Annemie van Engelen met de vraag of ze ondanks het late uur nog even boven mogen komen. “Ja, hoor” is het antwoord en de deur geeft een zoem.

Eenmaal boven bellen ze aan bij het appartement van Annemie van Engelen. Annemie doet open, maar kijkt toch even voorzichtig om de deur heen wie er aan de deur staat. Als de mannen de bloemen voor haar neus houden en zeggen, dat ze van plan! zijn, gaat de deur verder open. “Je bent genomineerd als vrijwilliger van de maand”, zegt Guido. Annemie is duidelijk erg verrast en lijkt zelfs een beetje geëmotioneerd, maar praat er direct overeen en vraagt of we even binnen willen komen.

Eenmaal binnen overhandigen we, uiteraard allemaal geheel Corona-proof, de bloemen en vertelt Annemie wat ze allemaal als vrijwilliger de afgelopen 30 jaar gedaan heeft. Annemie komt oorspronkelijk uit Deurne en is daar ruim 15 jaar als vrijwilliger handwerk juffrouw geweest. Eenmaal in Helmond is ze doorgegaan met vrijwilligerswerk. Zo is ze al zo’n 15 jaar een ‘maatje’ en ondersteunt daarmee mensen, die dat nodig hebben. Sinds ze in de flat woont is ze actief als vrijwilliger voor de buurt . Samen met haar zus is ze begonnen in ‘Ut Hokske’ beneden in de flat. In het begin kwamen alleen bewoners uit de flat. Dit is uitgegroeid tot de ‘Buurtkamer’ met 14 vrijwilligers, waar ze koffie uurtjes organiseren, een buurt bbq houden, een naaiclub, kaartclub, buurtclub etc. Teveel om op te noemen eigenlijk.

Op de vraag waar ze het meest trots op is, zegt ze: “We bereikten eindelijk alleen maar mensen uit de flat, ondanks het flyeren door de hele wijk Houtsdonk, maar sinds de komst van de Jeu de Boules baan, komen er ook mensen uit de wijk op af. En dat vind ik echt super”.

Voor plan! is het duidelijk. Ook hier staat weer een zeer terechte vrijwilliger van de maand.

Sinds februari 2016 zetten we als plan! al vrijwilligers in de bloemen. We krijgen deze meestal gewoon via onze website of via een van onze leden aangereikt, daar zijn we super blij mee. Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes gezet mag worden? Neem dan contact met ons op!