Vrijwilliger van de maand juli 2021: Anja Schwering

Op de valreep van de zomervakantie staan we voor de deur bij Anja Schwering om haar te huldigen als ‘Vrijwilliger van de maand’. Haar man doet de deur open en bij binnenkomst zegt Anja wanneer ze ons ziet; ‘Nee, Sacha, daar doe ik niet aan mee’. Uiteraard pareren we die opmerking en nadat we Anja even uitleggen dat we juist mensen zoals zij in de bloemen willen zetten, accepteert ze de bloemen.

Tijdens het gesprek onder het genot van een kop koffie, thee en een gezonde eigen gemaakte havermoutkoek vertelt Anja enthousiast wat ze doet. Zo is Anja al jaren een vrijwilliger bij ORO tijdens de dagbesteding in de Geseldonk, waar ze twee maal per week ervoor zorgt dat de mensen in de middag een warme maaltijden krijgen. Ze helpt bij het koken, doet de afwas etc. Ze is tegenwoordig ‘manusje van alles’, zoals ze het zelf omschrijft.

Voor plan! meer dan voldoende reden om Anja te eren met de titel ‘Vrijwilliger van de maand’. Gaandeweg ons gesprek is Anja het leuk gaan vinden en besluit alsnog op de foto te gaan.

Sinds februari 2016 zetten we als plan! al vrijwilligers in de bloemen. We krijgen deze meestal gewoon via onze website of via een van onze leden aangereikt, daar zijn we super blij mee. Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes gezet mag worden? Neem dan contact met ons op! Wie weet staan we de volgende maand aan zijn/haar deur.