Vrijwilliger van de maand april 2021: Jeannette Besters

Woensdagmiddag 15:30 stapt onze Bestuursvoorzitter Guido van Dooren ‘De Opkamer’ bij Dagbesteding Thuis bij Mientje binnen, op zoek naar Jeannette Besters om haar te eren met de titel ‘Vrijwilliger van de maand april’. 

Wanneer hij vraagt naar Jeannette, zegt ze nog vrolijk dat hij waarschijnlijk komt voor Jeanine. “Nee hoor, ik kom echt voor jou”, zegt Guido. Ïk kom om jou te eren met de eretitel ‘Vrijwilliger van de maand’. Geheel verrast, maar gelijk super enthousiast reageert Jeannette; Oh, wat leuk net als Nellie vorig jaar”. Ze is helemaal hoteldebotel en gaat meteen langs alle gasten en vrijwilligers om trots de bloemen te showen. 

Jeannette is in mei 2019 begonnen als vrijwilliger bij Thuis bij Mientje, omdat ze op zoek was naar wat afleiding. Ze kwam eens een dagje meedraaien en is nooit meer weggegaan. Van 1 vaste dag in de week naar 2 vaste dagen in de week en sinds enige tijd verzorgt ze op zondagmiddag ook nog eens de lunch. Jeannette geeft aan dat de vrijwilligers in principe alles samen doen, van poetsen, koken, wandelen en spelletjes, tot naar de wc brengen. Maar zij houdt zich toch vooral bezig in de keuken met het koken. Want in de middag wordt er warm gegeten met onze gasten! “We noemen onze cliënten bewust geen cliënten, maar gasten. Ze zijn hier te gast en zo behandelen we ze ook. Ze worden heel de dag in de watten gelegd”. Zegt Jeanette. Nog nagenietend van de bloemen, nemen we snel afscheid door even naar iedereen te zwaaien. 

Sinds februari 2016 zetten we als plan! al vrijwilligers in de bloemen. We krijgen deze meestal gewoon via onze website of via een van onze leden aangereikt, daar zijn we super blij mee. Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes gezet mag worden? Neem dan contact met ons op! Wie weet staan we de volgende maand aan zijn/haar deur.