Vrijwilliger van de maand januari 2022 – Jan van Doorne

Afgelopen week stond Niels van den Hoven, onze kersverse nummer 3 op de lijst voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen op de stoep bij de LEVGroep Helmond, waar in totaal zo’n 2.000 vrijwilligers werkzaam zijn in de regio, met een grote bos bloemen.

Bij binnenkomst werd Jan van Doorne opgetrommeld en als eerste vrijwilliger van 2022 geëerd met de inmiddels befaamde titel ‘Vrijwilliger van de maand’. Jan is al zo’n 15 jaar actief als vrijwilliger bij de LEVGroep, dit nadat hij na een grote reorganisatie thuis kwam te zitten.

Jan verteld trots wat hij allemaal gedaan heeft. Het is begonnen via zijn dochter als Matchmentor. Matchmentor is het begeleiden van jongeren met allerlei uitdagingen. Daarna is het vrijwilligerswerk alleen maar uitgebreid. Zoals formulierenbrigade, spreekuren voor schuldhulpverlening tot zelfs thuisbezoek voor het ordenen van administratie.

Voor plan! meer dan reden genoeg om Jan te eren met een mooie bos bloemen.

Ook iemand aanmelden?

Sinds februari 2016 zetten we als plan! al vrijwilligers in de bloemen. We krijgen deze meestal gewoon via onze website of via een van onze leden aangereikt, daar zijn we super blij mee. Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in de bloemetjes gezet mag worden? Neem dan contact met ons op! Wie weet staan we de volgende maand aan zijn/haar deur.