Vrijwilliger van de maand augustus 2019: Joos van Stiphout

Joos van Stiphout reageerde op een Facebook bericht van de Gemeente Helmond naar aan leiding van de Lintjes regen van dit jaar.

“Ik vond het zo leuk om te lezen wat mensen allemaal aan vrijwilligerswerk doen in die lijstjes als ze één lintje krijgen. Nou vind ik één lintje niet nodig om leuk vrijwilligerswerk te doen, dus heb ik even gekeken wat ik allemaal heb gedaan: Vrijwillig busdienst; kinderen begeleiden van en naar school bij huis te Binderen. HTV kindermiddagen organiseren en begeleiden op de zaterdagen in de Hurksestraat 1c. Collecteren voor de Dierenbescherming, Brandwonden stichting en de Hartstichting. Mede initiatiefnemer en clubblad oprichter en redactie van “De Makiwara”, een blad van de karate club,  PR en websitebeheer voor een dierenopvang, Baasjes- en dieren logeeradres voor marterachtigen die naar de speciale dierenarts kwamen, PR medewerker en fondsenwerver voor een dierenopvang stichting, Klokkenluider misbruik fondsen, begeleider gehandicapte kinderen, gelegenheids- en festiviteitenfotograaf bij motorfeesten en beurzen Programmamaker bij Omroep Helmond en Redactielid bij Ditisonzewijk. Nee, ik wil geen lintje, maar ben zelf wel trots dat ik al dit werk met liefde en trots heb gedaan!”

Toen Sacha van Lierop, Raadslid en Guido van Dooren, Burgerlid voor plan! deze opmerking voorbij zagen komen, dachten zij meteen; die schrijven we op, want dit is iemand die een bloemetje verdiend als “Vrijwilliger van de maand”. 

Donderdagavond 22 augustus stonden we voor de deur van Joos. Omdat we bij Ditisonzewijk het adres van Joos hebben moeten opvragen, stond daar ineens de oud vrijwilliger van de maand Jason Gerritsen met een camera op de stoep om ons te filmen. 

Kent u ook een vrijwilliger die wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Neem dan contact met ons op!