Tweede Coffeeshop

Stelling: er moet een tweede coffeeshop komen in Helmond
Volgens een aantal politieke partijen moet er in Helmond een tweede coffeeshop komen. De hoofdreden is de monopoliepositie van de bestaande coffeeshop en daarnaast zou de overlast minder worden. Door de criteria te verruimen zouden er plekken beschikbaar komen, die nu niet geschikt zijn.
 
– Artikel Eindhovens Dagblad – klik hier 
– Artikel Omroep Brabant – klik hier 
 
plan! is tegen dit voorstel!
Op de eerste plaats heeft de Helmondse Politie aangeven dat de overlast niet zal afnemen. Het merendeel van de overlast wordt namelijk veroorzaakt door de drugsrunners die met name harddrugs leveren, zoals XTC pillen, cocaïne e.d.
 
Op de tweede plaats vindt plan! dat er eerst goed landelijk beleid moet komen. Een gesloten circuit; Legale inkoop en teelt door de achterdeur, legale verkoop door voordeur.
 
Ten derde, als we de afgesproken criteria in acht nemen, zoals afstand tot scholen, verzorgingstehuizen e.d. zijn de mogelijkheden zeer beperkt. plan! is tegen het verruimen van de criteria. 
 
Ten vierde willen we geen criminele toestanden, zoals bij de vorige poging om een tweede coffeeshop in het centrum te openen hebben in Helmond. 
 
plan! Is erg benieuwd naar uw mening!
 

De eerste keer dat u gaat meebeslissen moet u zich registreren. Dit doen we zodat er slechts één stem per e-mail adres kan worden gegeven. Eenmaal ingeschreven krijgt u automatisch updates en de uitslagen van de stellingen of vraagstukken. U kunt zich altijd direct weer afmelden indien u dat wenst. Uiteraard behandelen wij u gegevens volgens de laatste wetgeving.