plan! wil Taxbus voor ouderen zonder WMO indicatie behouden

“Ouderen van 75 jaar en ouder mogen niet meer, tegen gereduceerd tarief, van de Taxbus gebruikmaken. Dat kan alleen wanneer ze een WMO indicatie hebben aangevraagd en gekregen.”
Toelichting: 

Iedereen kan de Taxbus in Helmond gebruiken. Inwoners met een WMO indicatie of ouderen boven de 75 jaar oud kunnen dat tegen een gereduceerd tarief. Dus zonder WMO indicatie. Het bestuur wil nu 35.000 euro bezuinigen door de regeling voor ouderen af te schaffen.

plan! zelf is het ONEENS met deze stelling.

Toelichting op het standpunt van plan!

Plan is het hiermee oneens omdat – wij vinden dat mensen van 75 jaar en ouder zelfstandig moeten kunnen blijven deelnemen aan de samenleving; door bijvoorbeeld naar familie, vrienden of naar ons stadscentrum te kunnen gaan. – wij zien dat er nog maar een zeer beperkte busdienstregeling is in Helmond, die bovendien van halte tot halte rijdt in plaats van deur tot deur. – wij van mening zijn dat de beoogde bezuiniging van 35.000 euro niet gehaald gaat worden; veel 75-plussers zullen immers alsnog een WMO indicatie aanvragen en krijgen; Er zullen kosten gemoeid zijn met extra inzet van ambtenaren om de aanvragen van mensen van 75 jaar en ouder te gaan beoordelen. Hierdoor kan de beoogde besparing wel eens extra geld gaan kosten.

plan! is erg benieuwd naar jouw mening! De stelling sluit op zondag 10 november 2020.
 

De eerste keer dat u gaat meebeslissen moet u zich registreren. Dit doen we zodat er slechts één stem per e-mail adres kan worden gegeven. Eenmaal ingeschreven krijgt u automatisch updates en de uitslagen van de stellingen of vraagstukken. U kunt zich altijd direct weer afmelden indien u dat wenst. Uiteraard behandelen wij u gegevens volgens de laatste wetgeving.