plan! wil een maximum aantal arbeidsmigranten in Helmond vaststellen

“plan! wil laten vaststellen wat het maximaal aantal arbeidsmigranten is dat zich in Helmond kan vestigen. Daarbij moet de huisvesting van die arbeidsmigranten gelijkmatig verdeeld worden over de wijken.”
Achtergrond informatie

Helmond moet binnenkort een beleid vaststellen over arbeidsmigratie. Het college heeft een voorstel gedaan. plan! vindt dat we het maximaal aantal samen met de inwoners moeten bepalen.

plan! zelf is het EENS met deze stelling.

Toelichting op het standpunt van plan! 

Volgens plan! zullen we met de inwoners eerst moeten vaststellen hoeveel arbeidsmigranten we in onze gemeente willen. Alleen dan kan er een beleid opgesteld worden waarin je bepaalt welke type bedrijven Helmond wil aantrekken. Hoe vervolgens de huisvesting geregeld moet worden. Hoe zorginstellingen, scholen en taalonderwijs zich moeten inrichten. etc. Er zijn meerdere aspecten waardoor het maximum aantal wordt bepaald. Het betekent meer bedrijvigheid voor Helmond maar het aantal arbeidsmigranten beïnvloedt ook de kwaliteit van wonen, de leefbaarheid en het gevoel van veiligheid. De sociaal en culturele verschillen bepalen voor inwoners wat voor hun gevoel toelaatbaar is.

Daarom willen we het maximaal aantal samen met de inwoners bepalen. Laat ook weten wat jouw standpunt hierin is!

plan! is erg benieuwd naar jouw mening! De stelling sluit op zondag 18 oktober 2020.
 

De eerste keer dat u gaat meebeslissen moet u zich registreren. Dit doen we zodat er slechts één stem per e-mail adres kan worden gegeven. Eenmaal ingeschreven krijgt u automatisch updates en de uitslagen van de stellingen of vraagstukken. U kunt zich altijd direct weer afmelden indien u dat wenst. Uiteraard behandelen wij u gegevens volgens de laatste wetgeving.