Behoud Helmond Sport in de nieuwe sportcampus De Braak gaat de gemeente € 76.000,- per jaar kosten.

“De gemeente geeft Helmond Sport € 76.000,- per jaar voor het realiseren van een nieuw stadion en deelname in de nieuwe sportcampus De Braak.”
Toelichting:
Helmond Sport heeft hun plan voor een nieuw stadion gepresenteerd. Dit plan biedt goede mogelijkheden voor het voortbestaan van de club. Daarnaast is deelname in de sportcampus verzekerd en is het stadion ook beschikbaar voor alle andere campusdeelnemers (scholen, gezondheidszorg etc.).
 
De 76.000 euro geldt voor de eerste vijf jaar. Daarna is het 46.000 euro per jaar.
 
  • Klik hier om naar de website van de gemeente te gaan.
  • Download hier de presentatie van SBC De Braak van 19 nov. 2020
plan! is het met deze stelling: EENS. 

Toelichting op het standpunt van plan!

plan! is van mening van we ondanks de meerkosten nu lang genoeg gepraat hebben en moeten doorpakken. Het is een prachtige mooie nieuwe kans voor Helmond om de sport en beleefcampus eindelijk vorm te geven. Samen met Helmond Sport, de beoogde jeugdopleiding, het Knippenberg College en de Praktijkschool, zal het voor Helmond een enorme aanwinst zijn. Met een lang beoogd nieuw stadion voor Helmond Sport hopen we ook in de toekomst te kunnen blijven genieten van professioneel voetbal. We hopen dat de resultaten in de toekomst weer beter worden. 

plan! is erg benieuwd naar jouw mening! De stelling sluit op dinsdag 1 december 2020.
 

De eerste keer dat u gaat meebeslissen moet u zich registreren. Dit doen we zodat er slechts één stem per e-mail adres kan worden gegeven. Eenmaal ingeschreven krijgt u automatisch updates en de uitslagen van de stellingen of vraagstukken. U kunt zich altijd direct weer afmelden indien u dat wenst. Uiteraard behandelen wij u gegevens volgens de laatste wetgeving.