In memoriam Henk de Leest

Henk,
 
Ruim voordat jij in april 2010 burgercommissielid werd, was je al enkele jaren op de achtergrond actief in de Helmondse politiek. Je voelde een grote mate van betrokkenheid bij Helmond en wilde je naast je drukke baan bij Franke inzetten voor de stad. 
 
Drie verkiezingen meegemaakt waar je al koukleumend op de markt met de inwoners van Helmond in gesprek ging. Met de oprichting van plan! op 17 november 2015 was de eerste aankoop dan ook een winterjas met plan! logo voor de gehele fractie.
 
Alle stukken werden aandachtig door je gelezen en je had altijd en overal een korte en bondige inbreng. Als Financieel Manager oftewel ‘Chief Accountancy’, zoals jij jezelf graag noemde, leefde je helemaal voor de financiële vraagstukken van de gemeente. 
 
Jij vond dat de politiek toe was aan iets nieuws. Er moest iets veranderen in Helmond. Niet besturen vanuit de ivoren toren, maar luisteren naar de inwoners van Helmond. Het motto van plan! was al snel gevormd; “De agenda van de straat op tafel in de raad”. 
 
plan! was jouw partij, want zonder jou was plan! er nooit geweest. Als medeoprichter en drijvende kracht heb jij er mede voor gezorgd dat onze partij haar eerste zetel in de raad heeft gekregen.
 
Langzaam maar gestaag vindt plan! haar plek in Helmondse politiek, door altijd positieve kritische bijdrages te leveren, die altijd door jouw nog even werden bijgeschaafd. Want jij verstond als geen ander ‘de kunst van het weglaten.’ 
 
Veel te vroeg, veel te snel
Tijdens een fractievergadering in oktober kondigde je nog aan dat je na de gezondheidsperikelen van dit jaar in 2020 de politieke draad weer zou gaan oppakken. De eerste week van december kwam er totaal onverwacht een geheel ander bericht binnen en moesten we op 7 december afscheid van je nemen.
 
Henk, wij als partij en heel veel Helmonders met ons zijn enorm geschrokken dat jij er ineens niet meer bent. We zullen jouw vriendschap, je nuchtere kijk op zaken en je inzet erg gaan missen.
 
plan!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.