Een coffeeshop bij u in de wijk?

Als het aan het merendeel van de politieke partijen in Helmond ligt, is er ruimte voor meer coffeeshops, eventueel bij u in het wijkwinkelcentrum! Als plan! zijn wij hier op tegen. We leggen graag uit waarom.

Gedoogbeleid

Al sinds de jaren zeventig gedogen we in Nederland, onder strenge voorwaarden, coffeeshops waar cannabis gekocht kan worden. De voordeur is dus legaal. Maar wiet kweken en de drugs via de achterdeur naar binnen brengen is verboden! Terwijl de coffeeshops toch bevoorraad moeten worden. Dit wordt ook wel de achterdeurproblematiek genoemd.

Ruimte voor 4 tot 5 extra coffeeshops

Volgens het bureau dat in opdracht van onze Burgemeester onderzoek gedaan heeft, is er in Helmond ruimte voor 4 tot 5 extra coffeeshops; toch adviseert dit bureau te starten met maximaal twee extra coffeeshops omdat er in Helmond een levendige straathandel bestaat die zich niet zo maar uit de markt laat drukken.

Meer coffeeshops lossen probleem van de straathandel niet op

Als plan! zijn we er niet van overtuigd dat de vestiging van meer coffeeshops het probleem van de straathandel gaat oplossen. De overheid is tot nu toe niet bereid gebleken om de bevoorrading van coffeeshops te legaliseren en daarmee te controleren. Marktaandelen in diverse steden worden door het illegale circuit vaak zwaar bevochten. Daarom vragen wij ons af of Helmond zich, met meer coffeeshops, niet méér problemen op de hals gaat halen.

Wat vinden onze inwoners?

Wij vinden het daarnaast heel bijzonder dat onze Burgemeester er niet voor gekozen heeft de inwoners van Helmond te bevragen over hoeveel coffeeshops zij wensen en of deze in hun wijk gelokaliseerd mogen worden. Daarom horen wij graag wat u daar van vindt en nodigen u uit om ons dat via info@planhelmond.nl te laten weten.

Ine Warmerdam, Gerard Bosch en Sacha van Lierop,

politieke partij plan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.