Bijdrage; meedenken ‘Huis van de stad’

Beste Voorzitter,

plan! is onder de indruk van de eerste plannen. We zijn erg tevreden over de mogelijkheid onze inwoners te betrekken. Een volle zaal met veel politiek en ambtenaren, maar zeker ook met een flink aantal betrokken inwoners. Live uitgezonden door ‘Dit is onze wijk’. Super.

Via een online programma werd er informatie opgehaald over twee voorgestelde opties. Voor degene die geen telefoon of tablet ter beschikking hadden waren er papieren hand-outs geregeld. Dus iedereen deed mee!

We hebben al eerder aangegeven ernstige twijfels te hebben over het parkeerbeleid rondom het nieuwe ‘Huis van de stad’,  voor onze ambtenaren en inwoners. Deze zijn middels het memo ‘parkeren huis voor de stad’ deels weggenomen. Toch is de weg naar de parkeergarage Doorneind na een raads- of commissievergadering, laat werken van ambtenaren of andere late evenementen in wellicht een dilemma. Denk aan veiligheid, slecht weer of wanneer je veel spullen moet meenemen. Een parkeergarage onder het gebouw lost dit op. We gaan dit kritisch volgen.

Een kritische kanttekening met betrekking tot de communicatie richting de inwoners. Dit kan beter. Pas afgelopen donderdag is er op Facebook een evenement aangemaakt. Erg kort dag.

Dan de reactie van de gemeente richting onze inwoners is erg mager. Op het evenement is één concrete vraag gesteld. Helaas geen reactie vanuit de gemeente. Op de oproep van gemeente om deel te nemen aan de enquête staan veel negatieve reacties; Waarom, te duur, onzin, gebruik het geld anders, etc. De gemeente reageert nergens op, behalve op de vraag of er al bezwaar kan worden ingediend.

Het zou de gemeente sieren uitleg te geven over het proces wat doorlopen is door de raad. De raad heeft besloten dat het gebouw budgetneutraal gerealiseerd moet gaan worden. Zo kan er draagvlak gecreëerd worden bij onze inwoners, want die zien we nu (nog) niet terug.

plan! ziet graag optie 1, de carré als uitgangspunt. Een mooie open structuur met veel daglicht. Vooral geen ivoren toren. We zijn benieuwd naar de eerste ‘echte’ ontwerpschetsen in januari.

Tot zover in eerste instantie.