Ine Warmerdam

Ik ben Ine Warmerdam, getrouwd met Hans; samen hebben wij twee kinderen en twee kleinkinderen. Geboren in Helmond, even weggeweest, maar nu sinds 25 jaar weer heerlijk op mijn plek in onze mooie, veelzijdige stad!

Toen Sacha van Lierop mij vroeg om commissielid te worden in zijn partij, heb ik even getwijfeld. Want zou me bewegen in een politiek veld wel iets voor mij zijn? Mijn sporen heb ik immers eerder verdiend in het brede veld van de gezondheids- en welzijnssector; hier heb ik met mijn voeten in de klei gestaan, beleidsmatig gewerkt en de laatste 10 jaar management- en directiefuncties bekleed.

Tegenwoordig zet ik me als vrijwilliger in voor het Rode Kruis en de LEV-groep. Altijd met als vertrekpunt: wat kan ik vanuit de organisatie waarin ik werk, bijdragen aan hetgeen cliënten met een hulpvraag willen bereiken. Want ik geloof erin dat mensen met behulp van elkaar heel veel kunnen bereiken. Vanuit dat idee was de stap naar de politiek uiteindelijk toch nog snel gezet. Want wij als alle Helmonders samen, vormen met elkaar onze stad en maken deel uit van een geweldig innovatieve regio met heel veel potentie. Een stad en een regio waarin heel veel gebeurt en moet gebeuren, al is het maar omdat de overheid steeds meer taken bij de gemeente neerlegt. Ondermeer vanuit het idee dat een gemeentelijke overheid dichter bij de burgers staat dan de centrale overheid. En dat stelt ons niet alleen voor uitdagingen, maar dat biedt ons zeker ook veel mogelijkheden. En we kunnen heel veel met elkaar! Ik draag graag mijn steentje bij om uitdagingen met elkaar aan te gaan en mogelijkheden te benutten. En hierbij staat het welzijn van alle Helmonders hoog in mijn vaandel.