fbpx

Meebeslissen!

U wilt meer inspraak in de lokale Helmondse politiek? Dat kan! plan! maakt gebruik van ‘t Vrije Kiezersmandaat (VKM). VKM is een online referendum, dat ontwikkeld is om letterlijk te kunnen meebeslissen.

De voorstellen die in de commissievergaderingen worden besproken worden samengevat en toegelicht op het VKM en vervolgens gepubliceerd. Dit doen we ruim voordat het punt op de agenda komt van de raadsvergadering, waar er gestemd wordt door de Gemeenteraad.  Dat houdt in dat u een mail ontvangt met de vraag om uw mening over het voorstel te geven. Ben je voor of tegen?

De eerste keer dat u gaat meebeslissen moet u zich registreren. Dit doen we zodat er slechts één stem per e-mail adres kan worden gegeven. Eenmaal ingeschreven krijgt u automatisch updates en de uitslagen van de stellingen of vraagstukken. U kunt zich altijd direct weer afmelden indien u dat wenst. Uiteraard behandelen wij u gegevens volgens de laatste wetgeving. 

Wilt u eerst meer toelichting op de stelling of vraagstuk van plan! klik dan hieronder op ‘Toelichting stellingen’.

Mee praten, mee doen!

Helmond gaat u aan het hart! U wilt graag meer dan meebeslissen via ons online referendum? Kom dan meepraten, meedoen met plan! Maak een afspraak of spreek ons aan na een commissie- of raadsvergadering, klik hier voor de agenda.

plan ontmoeten!

plan! wil zeker niet alleen in verkiezingstijd in beeld komen, daarom gaan wij gaan regelmatig de straat op buiten verkiezingstijd, om in gesprek te gaan met u ‘onze inwoners’ om te horen wat er leeft bij u, we gaan op werkbezoek, houden open gespreksavonden en zullen in de zomermaanden o.a. te vinden zijn op de markt en kermis. Kijk hier voor de agenda.

Direct een afspraak maken? Klik op de afspraak button hieronder.

Jouw stem, ons plan!